Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

İnceleme

2850 TL Bütçeli Oyuncu Sistemi İncelemesi

2850 TL Bütçeli Oyuncu Sistemi İncelemesi

Yeni sistem toplama rehberimizin konuğu Sinerji Bilgisayar’ın bizim için 2850 TL bütçe ile topladığı, içerisinde ASUS’un ROG STRIX GTX 1050 Ti ekran kartı ve AMD’nin güçlü işlemcisi Ryzen 5 1400‘ü barındıran güzel bir oyuncu sistemi oluyor. Dilerseniz sistemimizin detaylarına göz atıp incelememize başlayalım.

BURAYA tıklayarak sistemin toplanmış haline ulaşabilirsiniz.

ANAKART

Sistemimiz anakart olarak AM4 soket tipine sahip ASUS PRIME B350-PLUS modeli ile beraber geliyor. ATX ekran kartları arasında uygun fiyatlı bir çözüm olan anakartımız; 5X Protection III teknolojisi ile enerji dalgalanmalarına karşı yüksek dayanıklılık sağlarken aynı zamanda LED aydınlatma, hız aşırtma ve M.2 NVMe SSD desteği gibi güzel detaylar barındırıyor.

Teknik Detaylar

Yonga Seti: AMD B350
Bellek: 4X Slot MAX 64 GB DDR4 3200 MHZ(O.C) Çift Kanal
Depolama: 6 x SATA III 6Gb/s port, RAID Desteği, 1 x M.2 32Gb/s Soketi
LAN: Realtek® RTL8111H Gigabit Ethernet, LanGuard
Ses: Realtek® ALC887 8-Kanal HD Audio
USB: 6 x USB 3.1 Gen1, 2 x USB 3.1 Gen2, 6 x USB 2.0

 BURAYA tıklayarak anakartımıza ulaşabilirsiniz.

İŞLEMCİ

Sistemde işlemci olarak AMD’nin orta seviyede başarılı sonuçlar veren işlemcisi Ryzen 5 1400 modeline yer verilmiş. 4 çekirdek ve 8 izlek sunan işlemci, rakiplerine kıyasla çok daha yüksek performans sunuyor. Ayrıca içinden çıkan Wraith Stealth soğutucusu da oldukça sessiz çalışarak görevini başarıyla yerine getiriyor.

Son olarak işlemcimizde diğer tüm Ryzen modellerinde olduğu gibi hız aşırtma özelliği bulunduğunu ve bu sayede daha yüksek performans alabileceğimizi de belirtelim.

Teknik Detaylar

Çekirdek Sayısı: 4
İzlek Sayısı: 8
CPU Temel Frekansı: 3.2 GHZ
CPU Turbo Frekansı: 3.4 GHZ
Toplam L1 Önbellek: 384 KB
Toplam L2 Önbellek: 2 MB
Toplam L3 Önbellek: 8 MB
Çarpan Kilidi: Açık
TDP: 65W 14 NM Üretim

 BURAYA tıklayarak işlemcimize ulaşabilirsiniz.

BELLEK

Bellek tercihi olarak Corsair’in 8 GB Vengeance LPX 2400 MHZ belleğini görüyoruz. Tek slot olarak tercih edilen bellek, CL 14 gecikme değeri ile de DDR4 RAM’ler arasında oldukça başarılı bir seviyeye oturuyor.

 BURAYA tıklayarak belleğimize ulaşabilirsiniz.

EKRAN KARTI

Gelelim sistemimizin adeta can damarı olan ekran kartı seçimine. Sistemimiz bu noktada ASUS‘un ROG STRIX serisinden GeForce GTX 1050 Ti ekran kartı ile güçlendiriliyor. Yüksek oyun performansı sunan ekran kartı, 6-pin bağlantısıyla düşük güç tüketimi sunuyor. Ayrıca özel tasarımlı fanlara sahip kartın oldukça sessiz ve serin çalıştığını belirtelim.

Teknik Detaylar

GPU Çekirdek Frekansları: Boost mod: 1493 MHz, Standart mod: 1379 MHz
Bellek Miktarı: 4 GB
Bellek Frekansı: 7008 MHz
Bellek Arayüzü: 128-Bit
TDP Değeri: 75W

BURAYA tıklayarak ekran kartımıza ulaşabilirsiniz.

DEPOLAMA

Sistemimizin depolama tarafında Seagate‘in başarılı harddisk modeli Barracuda 1 TB‘ı tercih edilmiş. 200 MB’a yakın okuma ve 190 MB’a yakın yazma hızı sunan disk, muadillerine göre iyi bir performans sergiliyor. 7200 RPM hızında çalışan Barracuda 1 TB, 64 MB önbellek gibi yüksek değerlere sahip.

 BURAYA tıklayarak sabit diskimize ulaşabilirsiniz.

GÜÇ KAYNAĞI

Bilgisayarın kilit parçalarından sonra sıra tüm bu sistemi besleyecek güç kaynağına geldi. Burada Cooler Master‘ın 500 W güç üretebilen Extreme Power Plus PSU modelini görüyoruz. 80 Plus verimlilik sertifikasına sahip olmayan güç kaynağımız, buna karşın +12V‘da 360 W güç sunmasıyla ile tüm bu parçaları rahatlıkla beliyor.

 BURAYA tıklayarak güç kaynağımıza ulaşabilirsiniz.

KASA

Son olarak tüm bu parçaları bir araya getirecek olan kasa tercihine gelelim. Yine Cooler Master‘ın ürettiği MasterBox 5 kasa beyaz rengiyle hem ilgi çekici görünüyor, hem de ön yüzündeki 2 adet USB 3.0 desteği sayesinde yüksek aktarım hızı sunuyor. Ayrıca önde 1 adet 14 cm ve arkada 1 adet 12 cm olmak üzere toplam 2 adet 1200 RPM fan, kasa içi hava akımını sağlamayı yeterli kılıyor.

BURAYA tıklayarak kasamıza ulaşabilirsiniz.

OYUN TESTLERİ

Sistemimizin oyun testlerine geldiğimiz zaman testini gerçekleştirdiğimiz bütün oyunlarda başarılı değerlere ulaştığını gözlemliyoruz. Darboğaz, takılma, donma gibi sorunlar yaşamadan gerçekleştirdiğimiz testlerde işlemcimizin 4 GB’lık GTX 1050 Ti ekran kartımızı rahatlıkla beslediğini söyleyebiliriz.

Quake Champions: 1080P-Ultra Ortalama 70 FPS GPU MAX 56°

Counter-Strike Global Offensive: 1080P-Ultra Ortalama 220 FPS GPU MAX 58°

PUBG: 1080P-Orta Ortalama 50 FPS GPU MAX 57°

Battlefield 1: 1080P-Ultra Ortalama 55 FPS GPU MAX 55°

SONUÇ

2850 TL gibi bir bütçeye sahip olan sistem, Ryzen 5 1400 işlemci ve GeForce GTX 1050 Ti ekran kartı sayesinde oldukça akıcı bir oyun deneyimi sunuyor. İşlemcinin yüksek çekirdek kapasitesi ve ön bellek miktarı sayesinde sistemimiz render gibi zorlayıcı işlemlerin üstesinden de başarıyla gelebiliyor. Ayrıca anakartın ASUS Aura programı sayesinde kontrol edilebilen RGB aydınlatması da kasa içinde çok hoş bir görüntü ortaya koyuyor.

1996 İstanbul doğumlu olan Batuhan Karalar, teknoloji ve otomobil odaklı pek çok web sitesinde uzun yıllar editörlük yapmıştır. Karalar, son olarak Donanım Arşivi internet sitesinde güncel ve ilgi çekici teknoloji haberlerini okurlar ile paylaşmaktadır. Anadolu Üniversitesi İİBF mezunu olan Karalar, teknoloji editörlüğünün yanı sıra girişimcilik alanında da çeşitli çalışmalar yapmaktadır. Editörümüzü aşağıdaki sosyal medya hesapları üzerinden takip edebilirsiniz.

1 Yorum

1 yorum

  1. Ömer Faruk Karaduman

    Kas 11, 2017 at 17:36

    Grafik programları ve Video effect programları için tavsiye edilir mi ? renderda felan çok sorun çıkartır mı?

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Oyun İndirimleri

Epic Games, bu hafta oyun severlere heyecan verici bir fırsat sunuyor! Ünlü oyun dağıtım platformu, The Big Con ve Town of Salem 2 gibi...

Teknoloji Haberleri

WhatsApp, kullanıcı deneyimini geliştirmeye yönelik adımlar atmaya devam ediyor. En son güncelleme ile birlikte, sohbet filtreleme özelliği platforma eklenmiş durumda. Bu yeni özellik, kullanıcıların...

Sistem Gereksinimleri

Ghost of Tsushima Director’s Cut, 2020 yılında Playstation platformunda büyük bir beğeni topladıktan sonra nihayet PC oyuncularıyla buluşuyor! 16 Mayıs’ta piyasaya sürülecek olan bu...

Telefon Haberleri

Huawei, yeni amiral gemisi Huawei Pura 70 Ultra’yı tanıttı. Yeni Vane Design tasarım diliyle gelen telefonun özelliklerine bir göz atalım. Huawei Pura 70 Ultra...