Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

İnceleme

Teclast X22 Air All In One Bilgisayar İncelemesi

Teclast X22 Air All In One Bilgisayar İncelemesi

Bugünkü incelememizin konuğu Çin’in başarılı teknoloji markalarından biri olan Teclast’ın X22 Air model koduna sahip All In One (AIO) bilgisayarı oluyor. Teclast zaten halihazırda ürettiği başarılı tabletleri ve 2in1 bilgisayarlarıyla oldukça güzel işlere imza atan bir markaydı şimdi de bizlere sunduğu efsane tasarıma sahip AIO bilgisayarıyla karşımızda.

Tasarım

Genel tasarım dili olarak keskin ve ince hatlara sahip olan bilgisayarımızda beyaz tonları ve siyah renklere yer verilmiş. Ekran çerçevesinin oldukça ince tutulduğu cihazın orta alt kısmında Teclast logosuna yer verilmiş.  Ek olarak bazı kontrollerin bulunduğu kısım ise sağ alt olarak belirlenmiş.

Cihazın arka tarafına göz gezdirdiğimizde ise Y harfine benzeyen açıklıkları fark ediyoruz bu hem tasarımsal olarak hoş bir görüntüye neden olmuş hem de havalandırma boşlukları olarak kullanılmış.

Cihazın arka alt taraflarında ise 2 adet 3+3 watt stereo Hi-Fi hoparlörlere yer verilmiş bunlar işlerini oldukça iyi yapan türden bir hoparlör olmuş ayrıca hemen altına 1 adet USB 2.0 Type-A portu yerleştirilmiş.

Cihaza üstte baktığımızda ise bizi üçgen bir yapı karşılıyor çok kalın görünmeyen yapının santimetre olarak kalınlığı ise 5.50 CM oluyor bu sayede cihaz hem çok az bir yer kaplıyor hem de gerekli soğutmanın sağlanması için lazım olan havalandırmayı sağlıyor.

Cihazımızı ayakta tutan kısma yani ayaklığa baktığımızda ise bizi oldukça farklı ama güzel bir görüntü sunan dökümden imal edilmiş ayak karşılıyor. Ek olarak kauçuk tabanlıklarla desteklenen ayağımız cihazımıza oldukça ince ama sağlam bir biçimde bağlanmış ve ufak hareket ettirme imkanı tanıyor.

Cihazın ekran kısmı ise kesinlikle oldukça başarılı olmuş. İnce ve şık bir çerçeve ile karşımıza çıkan cihazda 1920X1080 LED IPS bir ekrana yer verilmiş, bakış açısı olarak oldukça iyi işler çıkaran ekranımız renk üretimi ve doğruluk açısından ise kullanıcısını kesinlikle memnun etmeyi başarıyor.

Cihazın giriş çıkış birimlerine göz gezdirdiğimizde ise soldan sağa olarak bir adet 12 Volt 4 Amper DC adaptör girişi, HDMI çıkışı, VGA çıkışı, 2 adet USB 3.0, Gigabit Ethernet portu, 2 adet USB 2.0, 2 adet mikrofon ve kulaklık jakı ve son olarak optik çıkışı görüyoruz.

Cihazın içlerine inip anakartına bakıyoruz. Burada bizi Soyo markasının özelleştirilmiş bir anakartı karşılıyor. İlk dikkatimizi çeken işlemcimizin üzerinde bulunan mavi pasif soğutma bloğu oluyor. Anakartımız maksimum olarak 2×4 DDR3L bellek destekliyor yani ileride upgrade yapmanıza imkan tanıyor. Ek olarak değiştirilebilir M-Sata SSD, değiştirilebilir Wi-Fi kartı ve Sata 6 GBps, Ön USB 3.0 gibi çeşitli giriş çıkış birimlerine imkan tanıyor.

Cihazın Teknik Detayları

İşletim sistemi: FreeDos
İşlemci: Intel Celeron N3150 14NM
Çekirdek: 1.6 GHZ (2.08 Turbo) 4 Çekirdek
GPU: Intel HD Graphics 640MHZ
Bellek: 4 GB DDR3L
Depolama: 128 GB M-Sata SSD
WIFI: 802.11 b/g/n Dual Band
Ekran Boyutu: 21.5 inç FHD LED IPS
Ses: 3+3 Watt Stereo Hi-Fi Hoparlör
Ürün Boyutları: 50.20 x 5.50 x 35.60 cm
Ürün Ağırlığı: 3 KG

 Cihazın Performans Testleri

İçerisine UEFI Windows 10 işletim sistemi kurduğumuz cihazda yaptığımız Crystal Disk Mark depolama testinde SSD’miz 495 MB okuma gibi oldukça iyi bir değer almayı başarıyor fakat aynı başarısını maalesef yazma hızında sürdüremeyerek 156 MB yazma değerlerine ulaşıyor.

Cihazın işlem gücünü test ettiğimizde ise 4K çözünürlüğündeki videoları oldukça rahat oynatmayı başararak multimedya konusunda başarılı bir AIO PC olduğunu bizlere kanıtladı.

Yaptığımız bazı oyun testlerinde ise Counter Strike Global Offensive’de en düşük ayarda ortalama 15 FPS gibi oynanabilirlik sınırının altında değerlere imza attı. Özetlemek gerekirse cihaz ofiste veya kısıtlı yeri olan basit işleri yapmak isteyen ev kullanıcıları için tasarlanmış.

Cihazın ekranıyla yaptığımız çeşitli testlerde vaat edilen %85 NTSC renk gamut ve 178º bakış açısı gibi değerleri bizlere sunduğunu gördük. Bakış açısı olarak yaptığımız testte oldukça keskin açılardan renkleri bozmadan bizlere sunmayı başardı.

Sonuç

Teclast, bizlere evinde kısıtlı yeri olanlar veya ofis kullanıcıları için oldukça az yer kaplayan, taşınması kolay şık bir All In One bilgisayar sunmuş, cihazın ekranı IPS olduğu için renk doğruluğu ve bakış açısı olarak gerçekten güzel işlere imza atıyor. Cihazın multimedya konusundaki başarısı da bu tarz bir cihaz düşünen bir kullanıcı için gerçekten güzel bir alternatif olmuş.

Dilerseniz BURAYA tıklayarak ürüne ulaşabilirsiniz.

1998 Ankara doğumluyum, uzun yıllardır Donanım Arşivi'nde web sitesi yöneticiliği yapıyorum. Sizlere ürün incelemeleriyle ve teknoloji haberleriyle güncel, doğru içerikler sunmayı hedefliyorum. Aynı zamanda Donanım Arşivi Forum'da da yöneticilik yapmaktayım.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Rehber

Geçici bellek deposu olan RAM (Random Access Memory) bilgisayarın performansına büyük ölçüde etki eden bileşenlerin başında yer almaktadır. Bu nedenle yeni bir bilgisayar alınırken...

Teknoloji Haberleri

Samsung’un sevilen tabletlerinden biri olan Galaxy Tab S6 Lite, yeni ve daha uygun fiyatlı bir versiyonla tüketicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Resmi listelerde ve sertifikasyon...

Sistem Tavsiyeleri

Mini sistem toplama rehberlerimize bu sefer sistem performansını çok daha üst düzeylere taşıyan bileşenlerle devam ediyoruz. Çünkü bu sistemde şu an için dünyanın en...

Rehber

Gelişen teknoloji ile beraber birçok uygulama ve internet sitesi farklı mobil cihazlara da uygun versiyonları ile geliştirilmeye başlandı. Mobil sürüm sayesinde bir internet sitenin...