Alien evrenine dayanan yeni bir oyun, uzun süredir sessizliğini koruduktan sonra yeniden geliştirme sürecine girmiş durumda. Insider Gaming’in paylaştığı bilgilere göre proje, daha önce neredeyse rafa kaldırılmış gibi görünse de şu anda yeniden şekillendiriliyor ve umut veren bir noktaya ulaşmış durumda.
Alien Evreni Geri Dönüyor

Kaynakların aktardığına göre bu yeni Alien oyunu, tek oyunculu, arcade yapıya sahip bir hayatta kalma korku deneyimi olarak tasarlanıyor. Oyuncular kendilerini çürümeye terk edilmiş bir uzay istasyonunda bulacak ve hem Xenomorph tehdidiyle hem de özel operasyon birlikleriyle hayatta kalma mücadelesi verecek. Projenin mevcut hali, Insider Gaming tarafından oldukça dikkat çekici bir benzetmeyle “Xenomorph’lu Shadow of the Tomb Raider” olarak tanımlanıyor. Bu da oyunun yalnızca korkuya değil, aynı zamanda hareketli oynanışa, keşfe ve çevresel etkileşime de ciddi şekilde odaklanacağını düşündürüyor.
Aslında bu oyun yeni bir fikir değil. En az 2020 yılından bu yana farklı kod adlarıyla geliştirildiği biliniyor. İlk kez Kasım 2022’de Insider Gaming tarafından gündeme getirilen proje, bir dönem “Marathon” gibi isimlerle anılmış ve hatta birkaç yıl boyunca tamamen iptal edildiği düşünülmüştü. Geliştirici ekip defalarca değişmiş olsa da, bu yılın başına ait belgeler oyunun şu an Eidos Montreal tarafından geliştirildiğini ortaya koyuyor. Bu bilgi, projeye duyulan güveni de bir nebze artırmış durumda.
Oynanış tarafında ise Alien evrenine yakışır şekilde gerilim ön planda. Dövüş, platform öğeleri ve bulmacaların iç içe geçtiği bir yapı planlanıyor. Oyuncuların yalnızca silaha değil, gizliliğe, kaynak yönetimine ve problem çözme becerilerine de güvenmesi gerekecek. Bulmacalar makine onarmaktan şifre kırmaya kadar farklı türlerde olacak ve tempo sadece aksiyonla değil, düşünmeyle de şekillenecek. Dövüşlerde ise düşmanlar rastgele saldırmayacak. Yapay zekânın, oyuncunun kullandığı taktiklere uyum sağlayacak şekilde tasarlandığı belirtiliyor; yani aynı yöntemi tekrar tekrar kullanmak her zaman işe yaramayacak.
Hikâye tarafında birden fazla karakterin yer alması planlanıyor. Ana karakter Aubrey, kanca ve manyetik botlar gibi ekipmanları kullanabilen bir mühendis olarak karşımıza çıkacak. Bunun yanı sıra Ryuzo isimli, uzay istasyonunu kendi kalesi haline getirmiş gizemli bir karakterden söz ediliyor; bu figürün dost mu düşman mı olacağı ise şimdilik belirsiz. En dikkat çeken isimlerden biri ise Ripley 8.
Filmlerde Sigourney Weaver’ın hayat verdiği ikonik karakterin bu oyunda da yer alması ihtimali bulunuyor. Şu an için sadece ilk temasların yapıldığı belirtilse de, hayranlar arasında Weaver’ın rolüne geri dönebileceğine dair güçlü bir beklenti var.
Oyun, mevcut plana göre tüm büyük platformlar için 2028 yılında piyasaya sürülmek üzere hedeflenmiş durumda. Ancak geliştirmenin hâlâ erken aşamada olduğu özellikle vurgulanıyor; çıkış tarihi ve birçok detay zamanla değişebilir.


















































