2026 henüz çok yeni olmasına rağmen, oyun dünyası şimdiden tatsız bir rekorla karşı karşıya. Yılın Oyunu adaylarını konuşmayı beklerken, bu kez gündeme “yılın en kötü oyunu” olmaya aday bir yapım oturdu. Geçtiğimiz hafta piyasaya sürülen Code Violet, aldığı son derece düşük puanlarla PlayStation 5 tarihine pek de gurur verici olmayan bir şekilde geçti ve platformun bugüne kadarki en kötü değerlendirilen özel oyunu olarak anılmaya başladı.
2026 Daha Yeni Başladı, PS5’in En Kötü Özel Oyunu Belli Oldu

TeamKill Media tarafından 2026’nın hemen başında oyuncularla buluşturulan Code Violet, eleştirmenlerden neredeyse hiç yüz alamadı. Oyunun Metacritic puanı şu anda 38 seviyesinde ve bu rakam, bir PS5 özel oyunu için son derece zayıf bir tabloyu işaret ediyor. Beş yılı aşkın süredir devam eden PS5 özel oyunları döneminde, Code Violet bu puanla listenin en dibine yerleşmiş durumda. Kısacası oyun, platform tarihinde en düşük puanı alan PS5 özel oyunu olma unvanını resmen ele geçirdi.
Elbette bu, Code Violet’in PlayStation 5’teki mutlak en kötü oyun olduğu anlamına gelmiyor. Platform genelinde bakıldığında, ondan daha düşük puanlar almış bazı yapımlar hâlâ var. Flashback 2, eFootball, The Lord of the Rings: Gollum ve geçtiğimiz yıl büyük bir hayal kırıklığı yaratan MindsEye, PS5’in en kötü puanlı oyunları listesinde Code Violet’in önünde yer alıyor. Özellikle MindsEye, Code Violet’ten tam 12 puan daha düşük bir Metacritic ortalamasına sahip.
Yine de tablo pek iç açıcı değil. PlayStation 5 kütüphanesinde 1000’den fazla oyun bulunurken, Code Violet’in bu listenin en alt beşinde yer alması oldukça çarpıcı bir durum. Teknik sorunlar, oynanış tasarımı ve genel kalite konusundaki eleştiriler, oyunun bu noktaya gelmesinde önemli rol oynamış gibi görünüyor. Şu an için Code Violet, “en kötü PS5 özel oyunu” etiketiyle anılıyor ve bu unvandan kurtulmasının tek yolu, oyunun ileride başka platformlara da çıkması olabilir.
















































